Harmony Shiatsu Center
    Gilla på FB

harmony shiatsu center - Yoga höst 2019

YinYoga

Yinyoga är en lugn form av yoga i jämförelse med t ex Hatha Yoga som är mer dynamisk och därmed Yang. I Yinyoga ligger du oftast ner i ställningar och stretch i lite längre tid. ca 3-5 min i varje ställning. i Yinyoga sträcker du Fascia eller bindväv, som behöver längre tid på sig att omforma sig men på lång sikt kan du t ex få en bättre hållning och minska smärta. I Yinyoga påverkar du även Qi/Ki(energi) längs meridianer/energikanaler i kroppen och därmed också våra inre organ enligt den kinesiska medicinen - TCM. Varje meridian är kopplat till en fysisk, känslomässig och själslig aspekt. Via djupandningen löser du upp stagneringar längs kanalerna så att Qi kan flöda fritt igen.

Yinmetoden

Yinmetoden är utformad av Victoria Åkerström och innebär tryck med tennisbollar på triggerpunkter eller spända Fascia område. Därefter en Yinyoga stretch av den berörda muskeln.

Carina Andersson blev YinYoga Instruktör genom InspiredYoga - Victoria Åkerström, 2018. www.inspiredyoga.se

 


I Ängelholm arrangeras 2 kurser i YinYoga, Yinmetoden och Mindfulness Yoga Höst 2019:

15 torsdagar med start 29 augusti  Kl 17.15 -  18.35  Pris: 2 000 kr. YinYoga, Yinmetoden (med tennisbollar) se www.inspiredyoga.se och  MindfulnessYoga

15 torsdagar med start 29 augusti  Kl 19 - 20.20  Pris: 2 000 kr. YinYoga, Yinmetoden och MindfulnessYoga

Plats: InspiredYoga, Skolgatan 5, Ängelholm. Mitt emot Stadsparken, in på gården, längst ner.

----------------------------------------------------

I Åstorp arrangeras 1 kurs i Mindfulness Yoga, Yinmetoden och YinYoga Höst 2019:

15 tisdagar med start 27 augusti   Kl 17.15 - 18.40 Pris: 2 000 kr

Plats: Björnåsskolans förskola, Rönnvägen, Björnås, Åstorp

 

shiatsu

MediYoga (Medicinsk Yoga)

MediYoga är ett mycket kraftfullt redskap mot stress, utbrändhet och andra obalanser och det är enkelt att använda. Kan du inte sitta på golvet går en stol lika bra. Yoga övningarna som utförs långsamt och kontrollerat är ämnade att utveckla fysisk smidighet, skapa mental avspänning och ge insikt.

MediYoga är en terapeutisk yoga form som har sitt ursprung i Kundalini Yoga.

Andningen spelar en viktig, grundläggande roll i yogan. Är vi uppjagade andas vi snabbt och ytligt. Är vi lugna andas vi med djupare, lugnare andetag. Därför kan en medveten förändring av andningen direkt påverka hur vi mår och skapa fysisk, mentala och emotionell harmoni inom oss. Meditation är en annan viktig del i MediYoga. Yoga programmet avslutas normalt sett med en avslappning och till sist en meditation.

Carina Andersson blev godkänd MediYoga instruktör 2010 www.mediyoga.se

MIMY - Mindfulness & MediYoga i ett. Carina Andersson blev MIMY instruktör i nov 2015 samt  Balans Instruktör juni 2016 och i höstens MediYoga kurs inkluderas MIMY i kursen. Lärare i MIMY  var Sara Emilionie och här är ett citat från henne:                   

"När tankar och känslor väller fram som vågor på ett stormigt hav- låt andningen vara ditt ankare"                                                                                                    www.balansinstitutet.se

Carina Andersson har även gått MediYoga för Hormonbalans för Ellen Engvall, barnmorska och lärare på MediYoga inst. i Stockholm. Fortbildningskurs - Januari 2017

Mindfulness Yoga

Grunderna i Mindfulness Yoga är Hatha Yoga på ett lugnt inkännande sätt.
Citat från Lena Elmquist www.mandala.se

"I Mindfulness Yoga är prestationen inte viktig. Yoga rörelserna utförs i ett lugnt tempo där man blir vägledd att komma hem till sig själv i sin kropp, här och nu. Fri från att döma eller sträva och öppen för att ta emot hela upplevelsen oavsett hur den känns." Andningen är också viktig  men är mer iakttagande, tillåtande än ren andningsträning. Du blir vägledd så att du kan släppa allt. Avslappning och meditation ingår också.

Carina Andersson blev Mindfulness Yoga Instruktör 2013.