Harmony Shiatsu Center
    Gilla på FB

harmony shiatsu center - Yoga Vår 2019

  shiatsu

MediYoga (Medicinsk Yoga)

MediYoga är ett mycket kraftfullt redskap mot stress, utbrändhet och andra obalanser och det är enkelt att använda. Kan du inte sitta på golvet går en stol lika bra. Yoga övningarna som utförs långsamt och kontrollerat är ämnade att utveckla fysisk smidighet, skapa mental avspänning och ge insikt.

MediYoga är en terapeutisk yoga form som har sitt ursprung i Kundalini Yoga.

Andningen spelar en viktig, grundläggande roll i yogan. Enligt den yogiska filosofin förkroppsligar andningen människans livskraft, eller Prana. Hos de flesta människor är andningen en omedveten funktion. Den kan dock ändras medvetet genom användning av olika andningstekniker, vilket i sin tur även påverkar välbefinnandet. Andningen är också en direkt avspegling av olika känslomässiga tillstånd. Är vi uppjagade andas vi snabbt och ytligt. Är vi lugna andas vi med djupare, lugnare andetag. Därför kan en medveten förändring av andningen direkt påverka hur vi mår och skapa fysisk, mentala och emotionell harmoni inom oss. Andningen är ett unikt sätt att direkt kunna påverka sinnet och kroppens undermedvetna processer.

Meditation är en annan viktig del i MediYoga. Yoga programmet avslutas normalt sett med en avslappning och till sist en meditation.

Carina Andersson blev godkänd MediYoga instruktör 2010 www.mediyoga.se

MIMY - Mindfulness & MediYoga i ett. Carina Andersson blev MIMY instruktör i nov 2015 samt  Balans Instruktör juni 2016 och i höstens MediYoga kurs inkluderas MIMY i kursen. Lärare i MIMY  var Sara Emilionie och här är ett citat från henne:                   

"När tankar och känslor väller fram som vågor på ett stormigt hav- låt andningen vara ditt ankare"                                                                                                    www.balansinstitutet.se

Carina Andersson har även gått MediYoga för Hormonbalans för Ellen Engvall, barnmorska och lärare på MediYoga inst. i Stockholm. Fortbildningskurs - Januari 2017

Mindfulness Yoga

Grunderna i Mindfulness Yoga är Hatha Yoga på ett lugnt inkännande sätt.
Citat från Lena Elmquist www.mandala.se

"I Mindfulness Yoga är prestationen inte viktig. Yoga rörelserna utförs i ett lugnt tempo där man blir vägledd att komma hem till sig själv i sin kropp, här och nu. Fri från att döma eller sträva och öppen för att ta emot hela upplevelsen oavsett hur den känns." Andningen är också viktig  men är mer iakttagande, tillåtande än ren andningsträning. Du blir vägledd så att du kan släppa allt. Avslappning och meditation ingår också.

Carina Andersson blev Mindfulness Yoga Instruktör 2013.

Carina Andersson är nu även YinYoga Instruktör genom InspiredYoga - Victoria Åkerström 2018I Ängelholm arrangeras 2 kurser i YinYoga, Mindfulness Yoga och MIMY   Vår 2019:

8 torsdagar med start 24 januari  Kl 17.15 -  18.35  Pris: 1 200 kr  (nästa kurs med 8 ggr startar sedan torsdag 28 mars) YinYoga, MindfulnessYoga och MIMY

8 torsdagar med start 24 januari  Kl 19 - 20.20  Pris: 1 200 kr   (nästa kurs med 8 ggr startar sedan d 28 mars) YinYoga och Yinmetoden (med tennisbollar)

Plats: InspiredYoga, Skolgatan 5, Ängelholm. Mitt emot Stadsparken, in på gården, längst ner.

----------------------------------------------------

I Åstorp arrangeras 1 kurs i Mindfulness Yoga, MIMY och YinYoga Vår 2019:

16 tisdagar med start 22 januari  Kl 17.15 - 18.40 Pris: 2 100 kr

Plats: Björnåsskolans förskola, Rönnvägen, Björnås, Åstorp.