Harmony Shiatsu Center
    Gilla på FB

harmony shiatsu center - Yoga

  shiatsu

MediYoga ( Medicinsk Yoga)

MediYoga är ett mycket kraftfullt redskap mot stress, utbrändhet och andra obalanser och det är enkelt att använda. Kan du inte sitta på golvet går en stol lika bra. Yoga övningarna som utförs långsamt och kontrollerat är ämnade att utveckla fysisk smidighet, skapa mental avspänning och ge insikt.

MediYoga är en terapeutisk yoga form som har sitt ursprung i Kundalini Yoga.

Andningen spelar en viktig, grundläggande roll i yogan. Enligt den yogiska filosofin förkroppsligar andningen människans livskraft, eller Prana. Hos de flesta människor är andningen en omedveten funktion. Den kan dock ändras medvetet genom användning av olika andningstekniker, vilket i sin tur även påverkar välbefinnandet. Andningen är också en direkt avspegling av olika känslomässiga tillstånd. Är vi uppjagade andas vi snabbt och ytligt. Är vi lugna andas vi med djupare, lugnare andetag. Därför kan en medveten förändring av andningen direkt påverka hur vi mår och skapa fysisk, mentala och emotionell harmoni inom oss. Andningen är ett unikt sätt att direkt kunna påverka sinnet och kroppens undermedvetna processer.

Meditation är en annan viktig del i MediYoga. Yoga programmet avslutas normalt sett med en avslappning och till sist en meditation.

Carina Andersson blev godkänd MediYoga instruktör 2010 www.mediyoga.com

MIMY - Mindfulness & MediYoga i ett. Carina Andersson blev MIMY instruktör i nov 2015 samt Balans Instruktör juni 2016 och i vårens MediYoga inkluderas MIMY i kursen. Lärare i MIMY var Sara Emilionie och här är ett citat från henne:

"När tankar och känslor väller fram som vågor på ett stormigt hav- låt andningen vara ditt ankare"


Våren 2018 arrangeras en MediYoga kurs på 12 gånger i Ängelholm med start tisdag 23 januari

MIMY - 12 veckors programmet. kurs i Mindfulness och Medicinsk Yoga

Lokal: Nybrovägen 4. Ängelholm Mittemot Bowlingen. In genom grindarna

                        

I Åstorp arrangeras en lugn nybörjarkurs på 12 ggr med både MediYoga och Mindfulness Yoga. Mjuka Hatha Yoga övningar ingår. Start tisdag 23 januari

Tid: kl 17 - 18.20
Pris: 1 700 kr
Plats: Björnås Förskola, på Björnås, Åstorp.
Mindfulness Yoga

Grunderna i Mindfulness Yoga är Hatha Yoga på ett lugnt inkännande sätt.
Citat från Lena Elmquist www.mandala.se

"I Mindfulness Yoga är prestationen inte viktig. Yoga rörelserna utförs i ett lugnt tempo där man blir vägledd att komma hem till sig själv i sin kropp, här och nu. Fri från att döma eller sträva och öppen för att ta emot hela upplevelsen oavsett hur den känns." Andningen är också viktig  men är mer iakttagande, tillåtande än ren andningsträning. Du blir vägledd så att du kan släppa allt. Avslappning och meditation ingår också.

Carina Andersson blev Mindfulness Yoga Instruktör 2013.Våren 2018 arrangeras en Mindfulness Yoga kurs på 12 veckor i Ängelholm med start torsdag 25 januari.

Tid: 19.15 – 20.30 
Pris: 1 700 kr
Plats: InspiredYoga, Skolgatan 5, mitt emot Stadsparken, in på gården, längst ner.

 

I Åstorp arrangeras en Yoga kurs på 12 veckor med MediYoga, MindfulnessYoga och Hatha Yoga på torsdagar, med start torsdag 25 januari. Lugn Solhälsningen ingår. Du kan prova en gång för 150 kr.

Tid: 17-18.20

Pris: 1 700 kr

Plats: Björnås Förskola på Björnås, Åstorp